home  
 
 

biografie

 
  gedichten
 
  interview
 
  publicaties
 
  essay
 
  toneel
 
  verhalen
 
  contact
 
 

Walter Palm, een schrijver uit Curaçao

nederlands

papiaments engelsSherry Hussain: Valentijnstip: “ Een serenade voor mijn Shéhérazade”

 

De markt is overvol met gedichtenbundels, maar goede poëziebundels zijn erg zeldzaam, zo ook deze: “Een serenade voor mijn Shéhérazade” van Walter Palm.  In 63 pagina’s en 52 liefdesgedichten neemt hij je mee naar de wereld van Shéhérazade, de wereldberoemde verhalenverstelster in de sprookjes van 1001 nacht.

Palm heeft deze bundel speciaal voor zijn vrouw Orchida geschreven. Wat moet dat een eer zijn geweest als je man speciaal voor jou een gedichtenbundel schrijft die bovendien nog eens heel erg goed is. De gedichtenbundel opent  met een poëtische proloog. Het boek bevat allemaal prachtige gedichten. Zo ook het gedicht “Alles in één”:

“ Bloem in de woestijn,
orchidee in de jungle van mijn bestaan.

Rivier die mijn idealen bevloeit,
dam tegen waanzinnig wassend water.

Vleugels voor mijn woorden,
landingsbaan voor mijn wilde ideeën.

Dat ben jij, mijn Shéhérazade.”

Vanaf de eerste bladzijde  word je meegezogen in deze gedichtenbundel met een schitterende  rode omslag  waar een man een vrouw op haar wang kust. Deze cover leent zich uitstekend voor deze bundel.

“ Mijn lieve woorden,
jij verpakte ze in cadeaupapier
in Valentijn’s cadeaupapier,
wikkelde er een strik om
en legde het op de salontafel.

Jouw lieve woorden
ook ik pakte ze in
in Valentijn’s cadeaupapier,
maar legde het op mijn nachtkastje
als wekker in boze dromen
.

Deze gedichtenbundel heeft mijn hart gestolen en ik vind dat dit werkelijk een ode is aan de liefde . Prachtige gedichten komen voorbij in dit 63 pagina’s tellend boek. Ik heb deze bundel binnen no-time uitgelezen. Deze gedichtenbundel voeg ik toe aan mijn lijstje favoriete poëziebundels. Ben erg benieuwd naar Walters volgende boek!  Zeker erg van genoten. Ik raad deze bundel aan iedereen aan!!!